Cupping

Tijdens een cupping massage worden zogeheten cupping bekers op de huid geplaatst. Deze cups worden vacuüm gezogen op de huid. De huid wordt hierdoor tot op een diep niveau omhoog getrokken. Dit zorgt ervoor dat opgeslagen afvalstoffen uit het lichaam getrokken kunnen worden. Tevens verbeterd het de doorbloeding. De spieren zullen uiteindelijk soepeler worden en u zult zich beter voelen omdat afvalstoffen tot op een diep niveau verwijderd zijn uit het lichaam. Cupping zorgt op energetisch niveau voor een betere doorstroming van de levensenergie. 

Cupping is hoofdzakelijk goed voor ziekten die o.a. hun oorzaak hebben in opgehoopte toxines en voor trauma of opgeslagen emoties. Het vacuüm van de cups trekt letterlijk alles wat opgeslagen is uit het lichaam. Hierom is dit niet een behandeling die ik bij iedereen direct toe pas. Met name bij (C-)PTSS zal ik eerst starten met voetreflexmassages. Wanneer men verder is in het verwerkingsproces en van binnen stevig genoeg staat, dan kan cupping heel fijn zijn om opgeslagen emoties op een dieper niveau uit het lichaam los te laten. 

Na een cupping behandeling kan het zijn dat u zich moe voelt of dat er dus emoties los komen. Dit gebeurd niet altijd direct na de behandeling. Soms gebeurd dit pas in de avond of de volgende dag. Uiteraard krijgt u handvatten mee voor het geval dit gebeurd. Daarnaast ben ik altijd beschikbaar bij vragen. U krijgt nooit een cupping behandeling als u het loslaten van emoties niet aan zou kunnen. Indien u voor het eerst in de praktijk komt en een cupping behandeling wenst, dan gaat hier altijd eerst een intake gesprek aan vooraf. 

Ik geef geen cupping behandelingen voor sporters of mensen met gewrichtsklachten. Mijn cupping behandelingen zijn gericht op het ondersteunen van het helingsproces van ziekten en het loslaten van opgeslagen emoties. 

Voor een cupping behandeling kan het zijn dat de boven- of onderkleding uit moet. De behandelruimte is privé en kent geen inkijk door afscherming van de ramen. U krijgt privacy om u om te kleden. Vragen of zorgen kunt u ten alle tijde aangeven. Ik zal er altijd voor zorgen dat u zich op uw gemak voelt. 

Ik zet cupping behandelingen voornamelijk in bij:

  • (C-)PTSS
  • Neurologische aandoeningen
  • Onvruchtbaarheid (zowel voor man als vrouw), vrouwenklachten zoals verklevingen door endometriose of pijnlijke menstruaties 
  • Vaccinatieschade
  • Longcovid

Een cupping behandeling kan gecombineerd worden met moxibustion, voetreflexmassages of een TuiNa massage voor maximaal behandelingseffect. 

Let op: cupping kan verkleuringen veroorzaken op de plaatsen waar de huid gecupt is. Bij een gezond persoon zal er geen verkleuring optreden. Hoe meer de gezondheid is aangetast, des te donkerder de verkleuring zal zijn. Lichte verkleuringen verdwijnen meestal dezelfde dag of de volgende dag. Bij mensen waarvan de gezondheid erg is aangetast en de verkleuringen erg donker zijn kan het 3-7 dagen duren voordat deze verdwenen zijn. Een cupping sessie kan pas herhaald worden wanneer de verkleuringen vrijwel geheel verdwenen zijn. Naarmate men vaker gecupt wordt zal de gezondheid verbeteren. Dit zal terug te zien zijn in de verkleuringen die na iedere sessie steeds lichter worden. Uiteindelijk zal er geen verkleuring meer optreden. Over het algemeen gebruik ik geen cups op plaatsen waar de verkleuringen met kleding aan zichtbaar zullen zijn, Indien dit noodzakelijk is voor de behandeling dan informeer ik u vooraf.