Oor acupunctuur

Net zoals op de voeten wordt het gehele lichaam weerspiegeld in de oren. In de oren wordt het lichaam afgespiegeld als een baby in een foetushouding. Hierdoor kan het hele lichaam behandeld worden via de oren. 

Oor acupunctuur is een behandeling die over het algemeen vrij snel resultaat geeft. Een groot scala aan aandoeningen kan via de oren behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan neurologische aandoeningen, emotioneel trauma, bijnieruitputting en zelfs verslaving. Om de behandeling effectiever te maken wordt er gebruik gemaakt van oorzaadjes of verblijfsnaalden. Oorzaadjes zijn kruidenbolletjes die middels een pleister op een acupunctuur punt geplakt worden. Dit zorgt voor een constante, lichte druk op het punt. Door de langdurige druk worden verstoringen sneller verholpen. Oorzaadjes zijn uitstekend voor mensen die niet van naalden houden. Echter blijkt in de praktijk wel dat oorzaadjes niet altijd voor iedereen werken. In dat geval zijn verblijfsnaalden toch de beste optie. 

Verblijfsnaalden zijn hele kleine naalden die voor langere tijd, tijdelijk in het oor geprikt worden. Het naaldje wordt 1 mm in de huid geprikt. Daarna wordt hier een pleistertje overheen geplakt. Verblijfsnaalden vergen minder inspanning van de client: deze hoeven namelijk, in tegenstelling tot oorzaadjes, niet dagelijks gemasseerd te worden. Daarnaast geven verblijfsnaalden een krachtiger signaal af middels het acupunctuur punt, omdat deze in de huid wordt geprikt. Het effect om balans in het lichaam te herstellen is daardoor over het algemeen groter. Ik maak in mijn praktijk gebruik van verblijfsnaalden van hoge kwaliteit, namelijk van titanium. Er is hierdoor geen kans op een allergische reactie. Er zijn met deze naalden geen beperkingen: je kunt gewoon douchen, naar de sauna en zelfs een MRI krijgen zonder dat de naalden eruit gehaald hoeven worden. 

Tijdens een consult meet ik eerst het oor door om te kijken waar de verstoringen zich bevinden in het lichaam. Daarna overleggen we een behandelplan voor de oor acupunctuur. Wanneer we akkoord zijn over het behandelplan worden de zaadjes of naaldjes op de te behandelen acupunctuur punten geplaatst. Je krijgt uitleg over hoe de behandeling verder verloopt. Oor acupunctuur kan wekelijks plaats vinden totdat de klacht over is.