Voetreflexmassage

Alle organen staan via drukpunten in verbinding met de voeten. Een voetreflexmassage kan daardoor uitstekend ondersteunen om niet alleen spanning los te laten, maar ook om het gehele lichaam te behandelen. 

Voor een voetreflexmassage maak ik gebruik van massageolie die eventueel gecombineerd is met Chinese kruidentincturen. Ik stel voor elke client een massageolie samen op wat er nodig is. Zo kan ik een olie samenstellen voor: 

  • Ontspanning
  • Energie opladen bij burnout / bijnieruitputting / vermoeidheid
  • Voor herstel gericht op de longen na (long)covid, verkoudheid of griep
  • Algehele doorstroming van Qi door het hele lichaam

Een voetreflexmassage ondersteunt het loslaten van emotionele blokkades en het ontgiften van het lichaam. Het is met name zeer geschikt voor mensen met (C-)PTSS, omdat het niet invasief is. Een voetreflexmassage kan namelijk makkelijk aangepast worden aan de grenzen van de ontvanger. Veel mensen met (C-)PTSS vallen tijdens deze behandeling in slaap, omdat zij eindelijk los kunnen laten en ontspannen. Daarnaast is het een zeer geschikte massage voor mensen met lichamelijke klachten: het vergt geen inspanning van de ontvanger. Omdat deze massage het hele lichaam kan behandelen kan het ingezet worden voor een groot scala aan klachten. U kunt eventueel aanvullend advies krijgen om uw voeten gezond te houden.

Na een voetreflexmassage kan het zijn dat u zich heel ontspannen voelt. Het kan ook zijn dat uw vermoeidheid minder wordt. Indien u komt om trauma uit het lichaam te masseren dan kan het zijn dat er emoties loskomen zoals verdriet of boosheid. Dit mag dan zijn, zodat deze opgeslagen emoties losgelaten kunnen worden. Een voetreflexbehandeling kan gecombineerd worden met een andere massage of met een moxa behandeling. Dit wordt vooraf besproken. In het geval van fysieke klachten kan een behandeling ondersteund worden met orthomoleculair advies of, in het geval van emotionele oorzaken van onbalans, met een Bach remedie. 

Zorgt u voor deze massage dat uw kleding tot over de knieën opgetrokken kan worden, U zult namelijk tot aan de knieën gemasseerd worden. Het is mogelijk om eventueel in privacy in de praktijk om te kleden. Verder is het belangrijk om voldoende te drinken op de dag van de massage. 

Een voetreflexmassage kan niet gegeven worden wanneer:

  • U wondjes aan uw voeten heeft
  • U minder dan 3 maanden zwanger bent
  • U ziek bent en koorts heeft
  • U een ernstige huidaandoening op de voeten heeft en/of schimmelnagels 

Wanneer u van deze aandoeningen hersteld bent of langer dan 3 maanden zwanger bent kunt u wel een behandeling ondergaan.