Behandeling

Behandelingen bestaan hoofdzakelijk uit lichaamsgerichte therapie door middel van Chinese massages of moxa therapie. Via deze therapieën komt de energiestroom in het lichaam weer op gang, waardoor blokkades opgelost kunnen worden. Indien opgeslagen emoties de basis van de klacht vormen dan zullen deze emoties losgemaakt worden. Door ze te voelen kunnen ze losgelaten worden en ben je weer in staat om verder te gaan. Deze manier van werken is vaak zachter en prettiger dan via psychotherapie direct situaties en emoties aan te kijken. Met name voor traumaslachtoffers kan dit vrij heftig zijn, waardoor angsten opgeroepen worden. Dit zorgt ervoor dat het lichaam in een stress situatie terecht komt. Het is juist belangrijk dat het lichaam weer kan ontspannen.  Indien nodig zal een behandeling aangevuld worden met Bach bloesem therapie, ter ondersteuning en verzachting van het proces. 

Orthomoleculair advies

Een consult kan aangevuld worden met orthomoleculair advies indien er sprake is van fysieke klachten. Het is belangrijk om ook goed voor het lichaam te zorgen. Wanneer het lichaam gezond is, zullen de aura en chakra's optimaal kunnen werken. De aura zal een stevige beschermlaag om zich heen krijgen.

Vanuit de orthomoleculaire leer kunnen fysieke klachten hun oorsprong vinden in de volgende oorzaken:

  • Trauma (zowel psychisch als fysiek)
  • Uitdroging
  • Tekorten
  • Vergiftiging

Ik werk in mijn praktijk met de principes van Weston Price en Pottenger. Dit houdt in dat ik veganistische en vegetarische voedingswijzen niet ondersteun. Naar mijn mening hebben diverse onderzoeken uitgewezen dat deze diëten niet voldoende voedingsstoffen voor de mens bevatten. Tevens houd ik niet van het woord "dieet". Diëten neigen vaak naar voedselrestrictie en tijdelijke voedingswijzen. Het is de bedoeling dat u uw levensstijl aanpast ter bevordering van uw gezondheid. Daarom geef ik richtlijnen, waarbij er voldoende over blijft om te genieten van voeding. Ik hanteer daarbij ook het 80/20 principe, wat inhoudt dat zolang 80% goed is, er bij zo'n 20% buiten de lijntjes gekleurd mag worden.

Wanneer het lichaam ondersteunt moet worden is het de bedoeling dat dit allereerst via voeding gedaan wordt. Echter zijn er situaties waarbij supplementen noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld bij (ernstige) tekorten waarbij het niet praktisch is om de hele dag te eten ter aanvulling. In het geval van orthomoleculair advies zal ik een speciaal voor u opgesteld protocol maken. Hiervoor maak ik alleen gebruik van supplementen die van natuurlijke voeding gemaakt zijn en geen vullers, GMO, gluten of toxische / synthetische stoffen bevatten.  Daarnaast heb ik diverse methodes om rekening te houden met mensen met een kleine portemonnee, zodat ook deze groep hun levensstijl aan kunnen passen.