Intake

Indien u voor het eerst bij mij in behandeling komt, zal er eerst een uitgebreid intake gesprek plaats vinden. Tijdens deze intake bespreken wij waarvoor u komt en wat uw klachten zijn. Als u behandeld wilt worden voor fysieke klachten dan zal er eventueel aansluitend diagnostisch onderzoek plaats vinden. Na afloop van de intake vertel ik u mijn bevindingen en hoe het behandelingstraject eruit zal zien. Na de intake krijgt u tevens direct uw eerste behandeling.

Diagnostiek

Als therapeut ben ik aangesloten bij het laboratorium van RP Analytic. Hierdoor kan ik, indien het noodzakelijk is, diverse onderzoeken aanvragen. Hoewel ik deze aansluiting heb, ben ik afgestapt van lichamelijk onderzoek via een laboratorium. Dit om de volgende redenen.
Het lichaam wilt het bloed altijd goed houden. Dit houdt in dat het lichaam de waarden van het bloed optimaal zal proberen te houden totdat het echt niet meer gaat. Vaak zijn er al klachten aanwezig terwijl dit nog niet gereflecteerd wordt in een lichamelijk onderzoek. De meeste voedingsstoffen zitten opgeslagen in de organen. Zo is er bijvoorbeeld maar 1-2% van alle magnesium en calcium te vinden in het bloed. Een bloedonderzoek kan aanwijzingen geven over de oorzaak van klachten wanneer de waardes afwijkend zijn. Wanneer dit gebeurd heeft het lichaam al langere tijd in overlevingsstand geleefd. Daarnaast is bloedonderzoek geen optimale graadmeter om te onderzoeken of het probleem daadwerkelijk is opgelost. Dit heeft dezelfde oorzaak als een klacht vaststellen: het bloed kan hersteld zijn, maar dit zegt niets over het herstel van de organen. Daarnaast zijn darm- en urine onderzoeken bij voorbaat nietszeggend. Wanneer de ontlasting opgevangen wordt, dan is deze uiteraard buiten het lichaam. Dit betekend dat de ontlasting in structuur zal beginnen te veranderen. Dan is er nog transporttijd naar het laboratorium. Tegen de tijd dat de ontlasting onderzocht wordt kan er van alles mee gebeurd zijn. Ditzelfde geldt voor urine onderzoek. Het zijn dus geen onderzoeken die een gegarandeerde uitslag bieden. Tot slot moet er ook rekening gehouden worden met hoe onderzoeken plaats vinden. Meestal worden er stoffen toegevoegd of wordt er iets met het sample gedaan wat de uitkomst kan beïnvloeden. Al met al is het meer betrouwbaar om af te gaan op de klachten en het uiterlijk van het lichaam.

Voor de diagnostiek zal ik u vragen of u in de afgelopen 3 maanden bloedonderzoek heeft gehad. Indien dit zo is zal ik u voor de volledigheid vragen deze uitslagen mee te nemen. Verder zal ik, als dit noodzakelijk is, aanvullend fysiek onderzoek doen op basis van Chinese gezichts- en lichaamsdiagnostiek. Dit betekend dat ik uw gelaat, handen, voeten, tong en pols zal onderzoeken. Als uw intake telefonisch plaats vindt, dan kan het noodzakelijk zijn dat u een foto stuurt van uw gezicht, tong, handen en voeten. Verder bestaat de mogelijkheid om uw hart te onderzoeken op hartritmestoornis, het zuurstofgehalte in het bloed en uw bloeddruk.

Verloop behandeling

Een behandeling bestaat vaak uit meerdere consulten. Consulten kunnen indien nodig aangevuld worden met: 

  • Voedingsadvies eventueel in combinatie met supplementen
  • Bach bloesem therapie
  • Somatische therapie
  • Cognitieve gedragsoefeningen
  • Regressie