Neurologische aandoeningen

Onder neurologische aandoeningen vallen aandoeningen van het zenuwstelsel, Bell's Palsey, Parkinson en Alzheimer. Met name aandoeningen zoals Bell's Palsey, Parkinson en Alzheimer komen steeds vaker voor. 

Ons zenuwstelsel ligt in onze huidige maatschappij steeds vaker onder vuur. Zo hebben we meer te maken met:

  • Opgeslagen trauma
  • Stress
  • Ophoping van zware metalen
  • Verkeerd voedingspatroon
  • Weinig beweging
  • Weinig zonlicht door vaak binnen zitten, bijvoorbeeld voor werk
  • Uitdroging door te weinig drinken of dranken die ons niet echt hydrateren 
  • Wi-Fi en andere niet natuurlijke EMF

Al deze factoren leggen druk op ons zenuwstelsel. In eerste instantie zal het zenuwstelsel in een stress toestand blijven staan, zoals vluchten, vechten of bevriezen. Ondanks dat deze toestand al leidt tot diverse klachten, kan men nog heel lang op deze wijze doorleven. Totdat het lichaam een ernstig signaal af gaat geven in de vorm van ziekte. Hoewel neurologische aandoeningen nare klachten met zich mee kunnen brengen, kan het zenuwstelsel de kans gegeven worden om te helen. Met name door levensstijlaanpassingen en het adresseren van onverwerkte emoties komt er weer rust in het zenuwstelsel. Deze ontspanning zorgt voor een kans op heling. 

Naast de organen kent ook het zenuwstelsel reflexpunten op de voeten. Middels deze reflexzones kan het zenuwstelsel behandeld worden. Tevens kan het lichaam ontgift worden van zware metalen via voetreflex en cupping. Een intake gesprek brengt meer licht op de oorzaken van de ziekte. Aangezien iedereen anders is, is het belangrijk om een behandelplan op maat te maken. 

Ons zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in het op een dieper niveau contact maken met elkaar, het leven kunnen zien zoals het is en het leven van ons levensdoel. Wanneer dit niet mogelijk is door een beschadigt zenuwstelsel ervaren we al snel ziekte, depressie en gevoelens van afgescheiden zijn. Wacht bij klachten van stress, trauma of opgeslagen emoties dus niet te lang met het tot rust brengen van het zenuwstelsel.