Onvruchtbaarheid

Sinds de jaren '50 is de vruchtbaarheid van de mens in een vrij snel tempo gedaald. Tegenwoordig kampen 1 op de 6 stellen met onvruchtbaarheid. Het komt dus steeds vaker voor dat stellen moeite hebben met zwanger raken. Zeker wanneer er een zwangerschapswens is kan dit erg moeilijk zijn. Gelukkig is er vanuit de alternatieve therapie nog veel wat er gedaan kan worden om natuurlijk zwanger te raken. 

Voor vrouwen

Voor vrouwen kunnen er verschillende redenen zijn waardoor zwanger raken moeilijk verloopt. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van endometriose, PCOS of een verminderde werking van de schildklier. In sommige gevallen kunnen artsen geen duidelijke reden aanwijzen. Of u nu wel of niet een diagnose heeft gekregen, bij mij vind er in eerste instantie altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. Ik ga samen met u op zoek naar de oorzaak van uw probleem. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld om uw klachten in ieder geval te verminderen en uw kans op natuurlijk zwanger raken te vergroten. Zo kan er een behandeltraject voor vruchtbaarheidsreflexologie opgesteld worden eventueel in combinatie met moxa therapie. Daarnaast is cupping of een Chi Nei Tsang massage mogelijk om verklevingen te verminderen. Het behandeltraject zal altijd opgesteld worden op uw unieke behoeften. Wanneer de vruchtbaarheid is terug gekeerd is het belangrijk om nog een aantal maanden aan te sterken, alvorens te beginnen met zwanger raken. Een zwangerschap kost een vrouw veel energie en minimaal 10% van haar mineralen. Het is dus belangrijk om voldoende reserves en energie te hebben om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Voor mannen

De gezondheid van de man speelt een even grote rol wanneer het gaat om natuurlijk zwanger raken. De kwaliteit van het sperma bepaalt de kwaliteit van de placenta. De placenta is erg belangrijk om de baby te doen groeien. De meeste miskramen worden veroorzaakt doordat de placenta van slechte kwaliteit was. Dit roept een reactie op van het vrouwelijke lichaam om de zwangerschap af te breken. Een belangrijke factor in de vruchtbaarheid van mannen zijn hun hormonen. In de laatste 50 jaar daalt het testosteron gehalte van mannen in een rap tempo. Testosteron speelt een grote rol in de kwaliteit van mannen hun sperma. Ook de hoeveelheid sperma die een man produceert is vele malen minder dan 50 jaar geleden. Het neemt twee gezonde ouders om een gezond kind op de wereld te zetten. Ook mannen kunnen in behandeling voor vruchtbaarheidsproblematiek. Hierbij geldt hetzelfde als voor de vrouwen: na een uitgebreide intake wordt er een behandelplan samengesteld op uw unieke behoefte. 

Algemene informatie

Of u nu graag kinderen wilt of niet, de vruchtbaarheid van een mens is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid. Zelfs zonder kinderwens is het belangrijk om vruchtbaar te zijn indien mogelijk. Alleen al het hebben van langdurige en/of pijnlijke menstruaties is een teken dat er een afwijking is van wat normaal is. Onderneem dus tijdig actie voor uw gezondheid. Ik kan u begeleiden met natuurlijk zwanger worden, natuurlijke anticonceptie en het verwijzen naar behandelaren die u kunnen begeleiden naar een natuurlijke geboorte. 

Belangrijk

Moxa therapie wordt soms gebruikt om een stuitligging op te heffen. Als het gaat om bevallingen dan zijn er net zoveel normale situaties als dat er vrouwen zijn. Een vrouw kan prima bevallen wanneer de baby via een stuitligging geboren wordt. Het neemt echter een vroedvrouw die verstand van zaken heeft. Een baby draait zich in de juiste houding en wordt geboren wanneer het tijd is. Niet eerder en niet later. Moxa therapie word daarom bij mij niet gebruikt om een stuitbevalling te voorkomen. Ik kan u verwijzen naar behandelaren die u helpen met vertrouwen hebben in uw lichaam. Op deze wijze gaat u de bevalling tegemoet vanuit vertrouwen in uw oerkracht in plaats van vanuit de overtuiging dat een bevalling een medische aangelegenheid is.