Over mij

Mijn naam is Yelena. Deze naam is naar mij gekomen in een Sjamanistische ceremonie en betekend "fakkel" of "licht". Voor mij voelt deze naam heel passend, aangezien ik in mijn werk graag als een fakkel functioneer voor mensen. In de consulten die ik geef maak ik gebruik van diverse disciplines, namelijk mediumschap, trancehealing en orthomoleculaire therapie. 


Ik ben geboren met mediamieke gaven. Ik heb dit in mijn jeugd regelmatig opgemerkt, maar ik had terwijl ik opgroeide nooit de ruimte gekregen om mijn gaven verder te ontdekken. Ik heb namelijk een pittige jeugd gehad, waardoor ik C-PTSS en fysieke klachten ontwikkelde. Pas nadat ik het huis uit was gegaan kon mijn helende reis naar mijzelf beginnen en had ik de ruimte om mijn spirituele gaven te ontdekken. In eerste instantie ben ik naar reguliere hulpverleners gegaan voor hulp bij mijn klachten. Al heel snel merkte ik dat een goede trauma behandelaar in het reguliere circuit bijna niet te vinden is. Ik kon daardoor geen passende hulp vinden die mij echt hielp mijn trauma's te verwerken. Daarnaast heb ik ook ervaren hoe huisartsen fysieke klachten van mensen met een complexere casus vaak niet serieus nemen. Uiteindelijk werden mijn fysieke klachten zo ernstig dat ik in 2016 naar de spoedeisende hulp gebracht moest worden. Daar gaf de dienstdoende arts mij een antibiotica waarvan bekend was dat deze zenuwschade kon veroorzaken. Ik ben hier nooit over ingelicht en ik was zo moe dat ik de antibiotica had aangenomen. Binnen een week trad de zenuwschade op. Ik ontwikkelde spasticiteit waardoor ik mijn spieren niet meer onder controle kon houden. Ook kreeg ik last van slapeloosheid. Voor ik het wist lag ik aan bed gekluisterd en kon ik bijna niet meer lopen. Ik heb geprobeerd bij reguliere artsen hulp te zoeken, maar deze gaven niet thuis omdat zij niet toe wilde geven dat de antibiotica de boosdoener kon zijn. Het heeft uiteindelijk 5 jaar geduurd voordat een reguliere arts toegaf dat ik fysieke schade had opgelopen door de antibiotica. Maar tegen die tijd kon ik alweer lopen. Mijn ziek-zijn had namelijk een vonk losgemaakt om alles te leren over gezondheid, zodat ik mijzelf beter kon maken. 


In de afgelopen 6 jaar heb ik veel geleerd over het menselijk lichaam inclusief de verbinding met de aura's en chakra's. Ik heb veel geleerd van toonaangevende artsen en voedingsdeskundigen uit diverse landen. Ik heb een studie gevolgd tot orthomoleculair adviseur en veel bijscholing gehad. Tot op heden zorg ik dat mijn scholing op dat gebied up-to-date is. Verder heb ik mijn mediamieke gaven uitgediept. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Tot slot heb ik mij verdiept in trauma therapie en een opleiding gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ik heb veel kennis van hoe trauma niet alleen effect heeft op de psyche, maar ook op het lichaam. Dit totaalpakket zorgt ervoor dat ik mensen zowel psychisch als fysiek kan ondersteunen in hun helingsproces. Ik ben van mening dat alleen naar het fysieke gedeelte kijken ervoor zorgt dat er een deel van de behandeling mist. Hetzelfde geldt voor alleen maar kijken naar het psychische aspect van een mens. Alle aspecten zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Ik vind een holistische kijk op de unieke persoon erg belangrijk. 


Mensen begeleiden in hun proces naar heling is voor mij echt een passie. Ik ben zelf levend bewijs van wat er allemaal mogelijk is.