Over mij

Mijn naam is Yelena. Deze naam is naar mij gekomen in een Sjamanistische ceremonie en betekend "fakkel" of "licht". Voor mij voelt deze naam heel passend, aangezien ik in mijn werk graag als een fakkel functioneer voor mensen. 

Ik heb zelf een vrij pittige jeugd gehad, waardoor ik C-PTSS en fysieke klachten ontwikkelde. Met name toen ik het huis uit ging kreeg ik ruimte om te voelen wat ik allemaal had meegemaakt. In eerste instantie ben ik naar reguliere hulpverleners gegaan voor hulp bij mijn klachten. Al heel snel merkte ik dat een goede traumabehandelaar in het reguliere circuit bijna niet te vinden is. Ik kon daardoor geen passende hulp vinden die mij echt hielp mijn trauma's te verwerken. Daarnaast heb ik ook ervaren hoe huisartsen fysieke klachten van mensen met een complexere casus vaak niet serieus nemen. Uiteindelijk werden mijn fysieke klachten zo ernstig dat ik in 2016 naar de spoedeisende hulp gebracht moest worden. Daar gaf de dienstdoende arts mij een antibiotica waarvan bekend was dat deze zenuwschade kon veroorzaken. Ik ben hier nooit over ingelicht en ik was zo moe dat ik de antibiotica had aangenomen. Binnen een week trad de zenuwschade op. Ik ontwikkelde spasticiteit en slapeloosheid. Voor ik het wist lag ik aan bed gekluisterd en kon ik bijna niet meer lopen. Ik heb geprobeerd bij reguliere artsen hulp te zoeken, maar deze gaven niet thuis omdat zij niet toe wilde geven dat de antibiotica de boosdoener kon zijn. Het heeft uiteindelijk 5 jaar geduurd voordat een reguliere arts toegaf dat ik fysieke schade had opgelopen door de antibiotica. Tegen die tijd kon ik alweer lopen. Mijn ziek-zijn had namelijk een vonk losgemaakt om te leren over gezondheid, zodat ik mijzelf beter kon maken.

In de afgelopen 6 jaar heb ik veel geleerd over gezondheid en trauma. Hoe meer ik hiermee bezig was, des te meer ik besefte hoe belangrijk lichaamsgerichte therapie is. Emoties die zich hebben opgeslagen in het lichaam kunnen behoorlijke verstoringen in de gezondheid veroorzaken. Daarnaast leidt onze huidige levensstijl veelal tot het hebben van voedingsstoftekorten, bijnieruitputting en een zenuwstelsel wat uit balans is. In Chinese geneeswijzen heb ik mijn manier gevonden om oorzaken van onbalans bij mensen te herstellen. In combinatie met Bach remedies en orthomoleculaire therapie kan ik een totaalpakket aanbieden om mensen zowel fysiek als psychisch te ondersteunen in hun helingsproces. Mijn belangrijkste uitgangspunten zijn dat mensen weer gaan leven in plaats van overleven. En dat zij weer vertrouwen krijgen in hun lichaam. Dit vertrouwen wordt vaak geschaad door ziekte of beperkende overtuigingen vanuit de reguliere geneeskunde. Het is mogelijk om volop te kunnen genieten van het leven. Ik ondersteun u hier graag bij.